Kvinder ved ikke nok om prævention

En ny undersøgelse foretaget af Gallup blandt danske kvinder i alderen 15-49 år om prævention viser, at over en tredjedel af de kvinder, der spicer p-piller, er trætte af at tænke på prævention hver dag. Men undersøgelsen viser tillige, at kvinders kendskab til længerevarende præventionsmetoder er forbløffende lavt.
Til trods for det er over en fjerdedel af de 704 adspurgte kvinder interesseret i at skifte til metoder som kobberspiral, hormonspiral eller hormonstav, som alle beskytter mod graviditet i tre til otte år.
Kun hver tredje kvinder i undersøgelsen kender således til kobberspiral, der har været på markedet i mange år. Endnu færre, hver syvende, kender til hormonstaven “Implanon”, der indsættes i armen og beskytter mod graviditet i en periode på tre år. Den har været på markedet i tre år.

“Det er ærgeligt at konstatere, at kvinder ikke kender til længerevarende præventionsmetoder. Det er specielt ærgerligt, fordi kvinderne ligefrem efterspørger disse metoder, da de ikke vil tænke på prævention hver dag”, siger gynækolog Christine Felding.

Undersøgelsen viser også, at hver anden p-pillebruger glemmer at tage en pille hver anden måned eller oftere, mens hver fjerde glemmer mindst én p-pille hver måned. “Hvis kvinden ofte glemmer en p-pille, kunne en langtidsvirkende præventionsmetode som hormonstaven måske være en bedre løsning,” udtaler Christine Felding.

20030105_kvinder_ved_ikke_nok_om_praevention

BT SØNDAG 5. JANUAR 2003