Tissebleer er tabu

400.000 danskere har hver eneste dag problemer med deres blære gennem ufrivillig vandladning. Dette er til overordentlig stor gene for den enkelte, men alligevel taler utroligt få af de pågældende om problemet med andre. Det tager faktiskt gerne mellem fire til syv år, inden den personlige læge konsulteres. Tis er blevet tabu, hvilket egentlig er utrolig ærgeligt, for der er faktisk utrolig kort vej til helbredelse og behandling består “kun” af to daglige piller.

20021101_c3

[ Spasmo-lyt virker blæreafslappende, hvilket øger blærens volumen, så der ganske enkelt er plads til mere urin. Dermed undgår den enkelte det evendelige sjattisseri, der både lugter, er ubehageligt og i det hele taget besværliggøre hverdagen ]

En historie med håb
I november kom det enestående produkt, Spasmo-lyt, til Danmark. Spasmo-lyt virker blæreafslappende, hvilket øger blærens volumen, så der ganske enkelt er plads til mere urin. Dermed undgår den enkelte det evendelige sjattisseri, der både lugter, er ubehageligt og i det hele taget besværliggøre hverdagen. Som overlæge og gynækolog, Christine Felding meget rammende udtrykker det: “Hvor blæren tidligere har styret patientens liv, er det nu patienten, der styrer blæren”. Hun har grundet det relativt nye produkt ikke mangeårige referencer, men alle hendes patienter er meget glade for produktet, den hurtige og effektive virkning samt den enkle behandling med to små piller om dagen. En af disse patienter er Eva Gaarn, der siden barns ben har haft en svag blære. Som mindre skulle hun passe på ikke at hoppe eller le for meget, da dette kunne resultere i udslipning af urin. I overgangsalderen konstaterede hun tilbagevendende blærebetændelse og en konstant trang til at gå på toilettet. En hormonkur hjalp en smule, men gav konstant hovedpine, så den blev droppet. Eva Gaarn hørte tilfældigvis om Spasmo-lyt og indvilligede straks i at påbegynde den enkle behandling, da hun var træt af at skulle lokalisere samtlige toiletter på sin vej rundt og hele tiden leve med risikoen for at tisse. Her fire måneder efter kan Eva Gaarn gåre en imponerende status. “Den første måned bestod af gode som dårlige dage. Men efter den første måned var jeg helt rask, hvilket er en kæmpe lettelse i min hverdag. For ikke at tale om det personlige velværd, der er steget helt utroligt”, fastslår den lettede kvinde, der varmt anbefaler Spasmo-lyt til de tusindvis af andre danskere med samme problem. “Det er simpelthen en kæmpe befrielse”.

Rekvirer materiale
Mænd og kvinder med ovennævnte problem kan rekviere materiale fra praktiserende læger, apoteker, PLIVA Pharma eller Kontinensforeningen. Netop Kontinensforeningen er stiftet for at udbrede kendskabet til emnet ingen rigtigt tør tale om. Men her har de pågældende mulighed for at diskutere deres problemer i det rette forum. Faktum er, at helbredelsen ligger lige om hjærnet for de mange, mange tusinde danskere, der hver eneste dag trækkes med et meget stort problem.

Ekstra Bladet 6. Oktober 202